Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Március 28-án rajtol el a tereprally világkupa idei második futama, az Abu Dhabi Desert Challenge.

A Mini nyolc autóval áll rajthoz a sivatagi versenyen. A tavalyi bajnok, Vladimir Vasilyev és a kétszeres Dakar-győztes, Nasser Al-Attiyah mellett Erik Van Loon, Orlando Terranova, Lucio Alvarez, Adam Malysz, Stephan Schott és Harry Hunt is All4 Racinggel fog szerepelni.

150318 nasser

A Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team pilótája, Khalid Al-Qassimi is benevezett a világkupa eseményre egy Toyota Hilux Overdrive-val. Yazzed Al Rajhi, Marek Dabrowski és Reinaldo Varela szintén Toyotával fognak támadni Abu Dhabiban.  

Az öt napos futamon egy magyar egységnek is szurkolhatunk. A Szalay Balázs – Bunkoczi László páros az Opel Mokkával vág neki a távnak.


Az autósok mellett a motorosok és a quadosok is szerepet kapnak Abu Dhabiban. Az ötszörös Dakar-első Marc Coma mellett Joan Barreda Bort, Sam Sunderland, Paulo Goncalves és Saghmeister Gábor is a kétkerekűek táborát fogja erősíteni.

A quadosok között az egyik legesélyesebb versenyző a lengyel Rafal Sonik lesz, aki a tavalyi Abu Dhabi Desert Challenge mellett a 2015-ös Dakaron is diadalmaskodni tudott.

A teljes nevezési listák itt találhatóak.


Legfrissebb cikkek