Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Újabb kettős-Mini siker született a Dakar Rally tizenegyedik napján. Az összetettben élen álló Nasser Al-Attiyah megszerezte idei ötödik szakaszelsőségét márkatársa, Orlando Terranova előtt.

Az első négy versenyző egy percen belüli különbséggel ért célba. A harmadik helyen befutó de Villiers 39, a negyedik pozícióban beért Benediktas Vanagas 40 másodperccel maradt el a szakaszgyőztestől.

150115 dakarss11 n2

Vladimir Vasilyev ötödikként teljesítette a távot a Minivel. Bernhard ten Brinke és Stéphane Peterhansel fej-fej mellett gurult be a célba. A két pilóta között 4 másodperc döntött. Carlos Souza nyolcadik, Christian Lavielle kilencedik lett ma. Az argentin Emiliano Spataro ismét a top 10-ben végzett a Renault Dusterrel.

A nap nagy vesztese Yazeed Al-Rajhi, aki motorprobléma miatt az összetett harmadik helyéről adta fel a Dakart.
Sebestyén Sándorék versenye is idő előtt ért véget. A magyar-mongol csapat szennyezett üzemanyagot tankolt a Toyotába, ami miatt felrobbant a motor.


A Dakar Rally állása 11 szakasz után:

1. Al-Attiyah – Baumel (Mini)   35:36:38
2. de Villiers – von Zitzewitz (Toyota)   +00:28:41
3. Holowczyc – Panseri (Mini)   +01:24:09
4. Lavieille – Maimon (Toyota)   +03:02:09
5. Vasilyev – Zhiltsov (Mini)   +03:12:40

A motorosoknál Joan Barreda Bort lett az első. Az összetettet Marc Coma vezeti. A quadosoknál a francia Christophe Declerck nyert ma a Yamahával. Az összetettben toronymagasan Rafal Sonik áll az élen. A lengyel előnye közel 3 óra Jeremias Gonzalez Feriolival szemben.

A monstrumok mezőnyében kettős Iveco-siker született. Hans Stacey 1 perccel előzte meg honfitársát Gerard de Rooyt. Az összetettben három Kamazos egység uralkodik.

Holnap 298 kilométer vár a mezőnyre Termas Rio Hondo – Rosario között.


Legfrissebb cikkek