Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah 2015-ben is egy Minivel áll rajthoz a Dakar Rallyn. A katari pilóta idén megnyert a WRC 2 bajnokságot, januárban pedig a harmadik helyen zárta a dél-amerikai maratoni versenyt.

Al-Attiyah mellett a tavalyi Dakar-győztes Nani Roma, az argentin Orlando Terranova, az 1997-es rally Európa-bajnok, Krzysztof Holowczyc és további öt pilóta fogja vezetni az X-Raid autóit.

141120 nasser n2

„Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is együtt dolgozhatok a Red Bullal és a Minivel. 2011-ben megnyertem a Dakart, de az már nagyon távolinak tűnik. A Dakar az egyik legizgalmasabb és legösszetettebb verseny a világon: egy igazi nagy kihívás. Ezért is csodálatos számomra, hogy visszatérhetek a Qatar Rally Teames barátaimmal és partnereimmel.” -nyilatkozta Nasser.

„A Mini All4 Racing nagyon otthonosan mozog ezeken a terepeken, ezért az elsődleges célunk a győzelem, még akkor is, ha nagyon erősek az ellenfeleink. A Dakar nem csak a sebességről szól. Ez egy összetett feladat, amit jól kell megoldanod, kellően fel kell készülnöd és nem árt, ha rendelkezel tapasztalatokkal is.”


Al-Attiyah a francia Matthieu Baumellel fog nekivágni a távnak.

„Matthieu egy remek fickó rengeteg tapasztalattal. Nagyon jól tud arabul, de amikor hirtelen elkezd a kocsiban franciául beszélni, tudom, hogy itt az ideje, hogy visszavegyünk a tempóból.” –mondta Al-Attiyah a navigátoráról.

Nasser jövő hétvégén egy Ford Fiesta RRC-vel a Dubai Rallyn is elindul, hogy harcba szálljon a tízedik Közel-keleti rally bajnoki címéért.

A 2015-ös Dakar Rally január 4-én rajtol el Buenos Airesből.


Legfrissebb cikkek