Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres rallycross-világbajnok, Petter Solberg bejelentette, hogy 2017-ben egy Volkswagen Polo RX Supercarral áll rajthoz az FIA Rallycross Világbajnokság futamain. A norvég pilóta Johan Kristoffersson csapattársaként fog szerepelni a sorozatban.

Solberg 2014-ben és 2015-ben is elhódította a bajnoki trófeát a saját Citroen DS3 Supercar-jának volánja mögött, azonban tavaly az Audis Mattias Ekström letaszította őt az RX trónjáról.  Solberg idén a Volkswagen Motorsport, a Volkswagen Svédország és a Monster támogatásával száll majd harcba a bajnoki címért. - A PSRX team másik autójával a 2016-os év ezüstérmese, Johan Kristoffersson fog rajthoz állni. Solberg 2017-ben ismét együtt fog dolgozni Francois-Xavier Demaisonnal, aki jelenleg a VW technikai vezetője, korábban pedig a Subaru csapatában tevékenykedett.

„Ez egy álom.” –kezdte a 2003-as WRC bajnok. „A Volkswagen támogatásával, és Johan Kristofferssonnal minden lehetséges lesz. Kezdetektől fogva az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, és ez 2017-ben sem lesz másként. A csapatom keményen dolgozott az elmúlt években azért, hogy most itt lehessünk ebben a fantasztikus helyzetben. Ez tényleg egy valóra vált álom. Nagyon sok potenciál van bennünk, de még rengeteg munka vár ránk. A világ összes dolga lehetségesnek és elérhetőnek tűnik jelenleg. Láttuk, hogy mire képes a VW az autósportban; elég, ha csak a Dakaros és a WRC-s dominanciájukra gondolunk. Hihetetlen, hogy a rallycrossban velük dolgozhatunk majd a jövőben.”

170111 solberg n2

Solberg új csapattársa, Johan Kristoffersson is pozitívan nyilatkozott: „Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy része lehetek ennek a rendkívül izgalmas projektnek. Ez számomra is egy valóra vált álom. Mindent el fogunk követni a sikerért, én pedig megpróbálom két kézzel megragadni ezt a nem mindennapi lehetőséget.”  

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets a következőket mondta: „Megtaláltuk az új feladatunkat a WRC-s projektünk után. Már régóta figyelemmel követjük a rallycrosst. A GRC-ben már dolgoztunk együtt a Volkswagen Andretti Rallycross csapattal, ahol fantasztikus eredményeket értünk el, mivel tavaly megnyertük az egyéni és a konstruktőri bajnokságot is. Úgy gondolom, Petter csapatával és a Volkswagen Svédországgal az FIA Rallycross Világbajnokságban is hasonló sikereket érhetünk majd el. Petter fogja irányítani a csapatot, mi pedig a technikai támogatásunkkal segítjük őt.”

Az FIA Rallycross Világbajnokság 2017-es évada, április 1-jén Barcelonában startol el.

 


Legfrissebb cikkek