Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Peugeot a több bajnoki címet is nyerő Hansen Motorsporttal vág neki az újonnan alakuló rallycross világbajnokságnak.

Peugeot-Hansen néven fog futni a csapat, és a francia márka 208 T16-osával száll harcba az idei évben.

A Hansen Motorsport, melyet a rallycross legendája, Kenneth Hansen vezet, összesen tizennyolc alkalommal hódította el az Európa-bajnoki trófeát.

Az utolsó két bajnoki címet, a csapat orosz pilótája, Timur Timerzyanov szerezte meg.

„Nagyon büszkék vagyunk, és hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a Peugeot Sporttal dolgozhatunk együtt a következő szezonban.” –mondta Hansen.


„Ennél motiváltabbak nem tudunk lenni, de tisztába vagyunk azzal, hogy ez a projekt hatalmas felelősséggel jár. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy ne okozzunk csalódást a Peugeot-nak.” – tette hozzá az 52 éves svéd pilóta.

Korábban már ért el sikereket az oroszlános márka a szakágban. 1987 és 1990 között Seppo Niittymaki és Matti Alamaki, a legendás Peugeot 205 T16 E2-vel négy alkalommal lettek Európa legjobbjai.

Bruno Famin, a Peugeot Sport igazgatója a következőket mondta: „Nagyon sok tényező miatt vonz minket a rallycross, többek között a hatalmas tömeg érdeklődése az autók iránt. Természetesen azt is szem előtt tartottuk, hogy az egyik legjobb csapattal vágjunk neki a szezonnak, nevezetesen a Hansen Motorsporttal.”

„A Peugeot-Hansen team a nulláról kezdi meg az új szezont, és az a célunk, hogy jól szerepeljünk a bajnokság mind a tizenkét állomásán, és ezzel szeretnénk népszerűsíteni a márkát a stratégiailag fontos piacokon.” – fejezte be gondolatait Famin.

Legfrissebb cikkek