Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb elárulta, hogy lett volna lehetősége maradni a WTCC-ben, de a rallycross világbajnokságot érdekesebbnek találta.

A Citroen Racing idén csupán két autóval vesz részt a túraautó vb-n, José María Lópezzel és Yvan Mullerrel a volánnál. Sebastien Loeb és a Citroen neve összeforrt, azonban a Dakar Rallyn már a PSA másik márkájával, a Peugeot-val szerepelt. Loeb a Dakar után az RX-ben is az oroszlános márkával fog versenyezni, mégpedig a Team Peugeot-Hansen 208 Supercarjával.

160413 loeb n2

„Ez egy új kihívás, egy új sztori.” –mondta a kilencszeres rallyvilágbajnok az autosport.com-nak. „Nem számítottam arra, hogy otthagyom a WTCC-t. Volt olyan opció is, hogy maradok a bajnokságban, ráadásul kipróbálhattam volna másik sorozatot is, de rallycross-t sokkal érdekesebbnek találtam.”


„Remélem, hogy a WTCC-ben szerzett tapasztalatok segíteni fognak nekem, de nem tudom megjósolni az eredményeket. Egyelőre túl korai lenne megmondani, hogy mire leszek képes a rallycross-ban. Sokat és gyorsan kell majd tanulnom. Nem ismerem még a stratégiát, például, hogy mikor menjek ki a Joker-körre. Az autó beállításánál is lesz még hova fejlődnöm, még nem vagyok annyira magabiztos ezen a téren sem. Talán az egyik legnagyobb gondom az, hogy nem tudom, hogy mire számítsak a forgalomban. Három napot teszteltem Franciaországban, de ott egyedül voltam a pályán. Persze tudom, hogy a verseny közben lesznek majd körülöttem, mint ahogy ez a WTCC-ben is volt, de itt ez teljesen más lesz. Már nem kell sokat várnom, hogy megtapasztaljam milyen is valójában a rallycross.” –tette hozzá Sebastien Loeb.


Legfrissebb cikkek