Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Marcus Grönholm fia, Niclas Sebastien Loeb és Petter Solberg ellen fog csatázni az idei FIA Rallycross Világbajnokságban.

A 19 éves pilóta tavaly megnyerte a finn bajnokságot, és idén amellett, hogy megpróbálja megvédeni a címét, az Olsbergs MSE Ford Fiesta RX Supercar-jával a világbajnokság futamain is rajthoz áll.

A kétszeres világbajnok, Marcus Grönholm összeállt a csapat tulajdonosával, Andreas Erikssonnal és közösen fogják irányítani az alakulatot. Niclas csapattársa Andreas Eriksson fia, Kevin lesz.

„Idén arra koncentrálunk, hogy megalapozzuk a következő generáció jövőjét, és hogy biztosítsuk a pilótáink számára a szükséges időt a tapasztalatszerzéshez. A 12 világbajnoki forduló és a néhány hazai verseny nagyon fontosak lesznek Kevin és Niclas fejlődéséhez. Mindketten szép sikereket értek el különböző versenysorozatokban, de a java még csak most jön, mivel ez az utolsó lépcsőfok, hogy a legjobbak közé kerüljenek.” –nyilatkozta Marcus Grönholm.

160325 gronholm n2

„Az én régi WRC-s társaimmal, Sebastien Loebbel és Petter Solberggel most a rallycrossban fogunk csatázni, és be kell vallanom, hogy néha érzek olyan kísértést, hogy én is beüljek ismét a kormány mögé. De a sport jövője attól függ, hogy mit csinálunk ma. Itt az ideje, hogy új bajnokok szülessenek.” –tette hozzá a kétszeres világbajnok finn pilóta, aki 2011-ben és 2012-ben az MSE Olsbergs Fiestájával szerepelt az amerikai GRC-ben, azonban az X-Games-en elszenvedett balesete után visszavonult.

A FIA Rallycross Világbajnokság április 15-én Portugáliában startol el.


Legfrissebb cikkek