Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg 2014 után idén is megnyerte az FIA Rallycross Világbajnokságot.

A sorozat szezonzáró futamának az argentínai Rosario adott otthont, ahol Robin Larsson diadalmaskodott Mattias Ekström és Petter Solberg előtt.

A norvég pilótának csupán 5 pontra volt szüksége ahhoz, hogy megvédje a bajnoki címét. Solberg, mivel sikeresen kvalifikálta magát az elődöntőbe, behozhatatlan előnyre tett szert és a harmadik FIA világbajnoki címét ünnepelhette.

151129 solberg n2

Miután Solberg megnyerte a trófeát, a következőket mondta: „Nem vagyok teljesen kész az ünneplésre, mert jól akarok teljesíteni az elődöntőben és a döntőben is, és megpróbálom az első helyen zárni a versenyt. Hihetetlen, hogy másodszorra is sikerült megnyerni a bajnokságot, de most csak az elődöntőre és a döntőre koncentrálok.”

A fináléban végül kettős svéd-siker született. A kockászászlóval az Audi S1-gyel versenyző Robin Larssont intették le elsőként, akit honfitársa, a szintén Audival szereplő Mattias Ekström követett.  A dobogó harmadik fokára az immár kétszeres RX világbajnok, Petter Solberg állhatott fel a Citroen DS3 SuperCarral.

Az FIA Rallycross Világbajnokság argentin futamának a végeredménye:

1. Robin Larsson  (Audi S1)
2. Mattias Ekström (Audi S1)
3. Petter Solberg (Citroen DS3)
4. Janis Baumanis (Ford Fiesta Mk7)
5. Kevin Hansen (Ford Fiesta Mk7)
6. Timmy Hansen (Peugeot 208)

A bajnokság végeredménye:

1. Petter Solberg   297 pont
2. Timmy Hansen   274
3. Johan Kristoffersson   234
4. Andreas Bakkerud   215
5. Davy Jeanney   189

1. Team Peugeot-Hansen   476 pont
2. OlsbergsMSE   399
3. Solberg Doran-Rallycross Team   336
4. Volkswagen Team Sweden   291
5. EKS   258

A 2016-os szezon április 16-án startol a portugáliai Montalegreben.

Legfrissebb cikkek