Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres brit rally bajnok, Guy Wilks a JRM Mini SuperCarjával tér vissza a motorsport világába. A brit pilóta az FIA Rallycross Világbajnokság Lydden Hill-i fordulójában áll majd rajthoz ebben a hónapban.

Wilks utoljára 2011-ben versenyzett a Peugeot UK pilótájaként az IRC-ben, és úgy véli, hogy a rallycross egy új lépcsőfok lehet a karrierjében.

„Rallycross egy olyan sport, amely igazán fejlődik, és úgy tekintek rá, mint a pályafutásom következő állomására. Versenyzőként sikeres karriert futottam be a rallyban. Tudom, hogy megvan a kellő tapasztalatom a rallycrossban történő eredményes bemutatkozáshoz.” –nyilatkozta Wilks.

150507 rxwilks

Guy Wilks múlthéten elutazott a Hockenheimringre, ahol a JRM két amerikai pilótával, Danny Way-jel és Dave Mirrával szerepelt a sorozat idei második viadalán.

„Ez az év a JRM-nél a Mini RX fejlesztésről szól, de tetszett az amit Németországban láttam. Az erőforráson folyamatosan dolgoznak, így alig várom, hogy láthassam, mit fog nyújtani ez a csomag a hazai megmérettetésünkön.” –tette hozzá a 34 éves pilóta.

„Guy pedigréje a motorsportban vitathatatlan, és 2008-ban együtt nyertük meg a Brit Rally Bajnokságot. Nincs kétségem afelől, hogy gyorsan és sikeresen fog alkalmazkodni a rallycrosshoz.” –árulta el a James Rumsey, a JRM csapatfőnöke.

Lydden Hill május 22-24. között látja vendégül az FIA Rallycross Világbajnokság mezőnyét.


Legfrissebb cikkek