Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2014-es rallycross világbajnok, Petter Solberg az idei évben egy csapatban fog szerepelni Liam Dorannal. Az SDRX Team mögött a Monster Energy drink áll majd.

Bár Mr.Hollywood Citroen DS3-asát Svédországban, Doran autóját pedig Nagy-Britanniában készítik fel a futamokra, a csapatbajnokságban közösen fognak harcolni a pontokért.

150414 solberg

„Liam és én is Citroennel versenyzünk, ezért úgy gondoltam, hogy miért ne állhatnánk össze az idei évben? Erről már a tavalyi szezon végén elkezdtük a tárgyalásokat.” –mondta Solberg. „Liammal közösek a céljaink, ezért együtt még erősebbek leszünk. A tél folyamán fejlesztettünk néhány dolgot az autón, és már a szezon kezdetén a bajnokságra koncentrálunk, én pedig futamokat akarok nyerni. Az idei év keményebb lesz a Volkswagennek, a Fordnak, a Peugeot-nak, az Audinak és olyan pilótáknak köszönhetően, mint például Manfred Stohl. Ez egy igazán nagy kihívás lesz.”


Míg Solberg álma tavaly beteljesült, addig Liam Doran-t a technikai hibák hátráltatták.

„Egy nagyon rossz szezon után ismét harcba szállok, ezért idén jobban kell teljesítenem, mint ahogy eddig ő teljesített.” –nyilatkozta Doran az új csapatfelállásról. „Ez nagyon ígéretesnek tűnik, Petter keményen fogja nyomni. Ki akar összeállni a rallycrossban? Nincs nagyobb név ebben a sportban, mint Petter Solbergé. Ha néhány éve azt mondja nekem valaki, hogy az ő csapattársa leszek, kinevettem volna, most viszont ez nagyon komolyan hangzik. Mindenki nyerni akar, így én is. Motiváltabb vagyok, mint valaha. Korábban már győztem, ezért senkinek semmi ok nincs azt mondani, hogy ne tudnám ezt megismételni újra.”

A 2015-ös FIA Rallycross Világbajnokság április 24-én startol el Portugáliában.


Legfrissebb cikkek