Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport két saját fejlesztésű Audi S3 SuperCarral fog szerepelni a 2015-ös FIA Rallycross Világbajnokság teljes szezonjában.

„2015-ben a rallycross világbajnokság lesz a csapatunk fő projektje. Idén szeretnénk minél többet tanulni, hogy jövőre már a világbajnoki címért szállhassunk harcba.” –nyilatkozta a csapat tulajdonosa, René Münnich.

Münnich számára nem lesz újdonság a rallycross, mivel korábban már versenyzett egy Skoda Fabiával a rallycross Európa-bajnokság keretein belül. Tavaly már az Audit is kipróbálta néhány versenyen, de azóta több fejlesztést is kap az autót.


A csapat műhelyében már épülnek az új S3-as Audik. Az egyik autót az alakulat vezetője fogja terelgetni, a másik pilóta nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

„Az esteringi futam óta lett új erőforrásunk, új sebességváltónk, új differenciálművünk és fékeink, változtatunk a hátsó futómű geometriáján, megnöveltük a rugóutat, és a súlyelosztáson is dolgozunk. A karosszéria kivételével egy teljesen új autót építünk. A csapatunk is bővült, mivel már több mint 20 emberrel dolgozunk. Több tervező és szerelő vesz részt a kocsi fejlesztésében.” –tette hozzá Münnich.

150203 munnich n2

A Münnich Motorsport a rallycross mellett a WTCC-ben is rajthoz áll, bár a túraautó vb-n csak René Münnich fog versenyezni a TC1-es Chevrolet Cruze-zal. 2014-ben a német pilóta mellett a magyar futam győztese, Gianni Morbidelli is a csapat Chevyjével szerepelt.

A 2015-ös FIA Rallycross Világbajnokság április végén rajtol el Portugáliában.


Legfrissebb cikkek