Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sébastien Ogier is rajthoz áll a 2023-as rally világbajnokság negyedik futamán, a Horvát Rallyn. A Zágráb központú viadalon három magyar párosnak is szurkolhatunk majd.

Összesen 57 páros nevezett az április 20-23. között megrendezésre kerülő Horvát Rallyra. A Toyota Gazoo Racing WRT színeiben Sébastien Ogier, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans valamint Takamoto Katsuta fog versenyezni. A Hyundai Motorsport Thierry Neuvillel, Esapekka Lappival és Craig Breenel vág neki az aszfaltos futamnak, míg az M-Sport Ford WRT Puma Rally1-eseivel Ott Tänak és Pierre-Louis Loubet fognak versenyezni.

A horvátországi viadalra három magyar páros is benevezett. A Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős egy Škoda Fabia Rally2 evo-val vágnak neki a távnak. László Zoltán és Zsiros Gábor szintén egy Škoda Fabia Rally2 evo-val indulnak, míg Szilágyi János és Váradi Alexandra egy Peugeot 208 Rally4-gyel fognak szerepelni.

A nevezési lista itt található.

A Rally világbajnokság állása a Horvát Rally előtt:

1. Sébastien Ogier   56 pont
2. Thierry Neuville   53
3. Kalle Rovanperä   52
4. Ott Tänak   47
5. Elfyn Evans   44

1. Toyota Gazoo Racing WRT   127 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   100
3. M-Sport Ford WRT   73

További híreink a rally világából