Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota és a Hyundai a Kuopio Rally-t, az M-Sport Otepää Rally-t használja egy héttel a svéd vb futam elött a felkészülésre.

Azok után, hogy az idei évre csökkentek a tesztelési lehetőségek, várható volt, hogy a csapatok kisebb versenyeket fognak tesztelési céllal látogatni. Az új szabályozás szerint az idei évre minden csapatnak 21 tesztnap áll rendelkezésére, amiből egy versenyző maximálisan 7 napot használhat. Ez egyrészt rugalmasabb beosztást enged, több napot is lehet használni egy verseny előtt, de összességében kevesebbet tesztelhetnek a csapatok.

A finn bajnokság második futama, a Kuopio Rally február 3-án és 4-én kerül megrendezésre, ahol a toyotás Takamoto Katsuta és a hyundai-os Esapekka Lappi szerepelnek a nevezési listán, míg az észt bajnokság részét képező Otepää Rally-n Ott Tänak fog résztvenni a rally1-es Pumával.

Kritikus hangokat is lehet hallani a dolog miatt, Neuville már a Monte Carlo rali során szóvátette, hogy nem tartja jónak az új szabályozást, mert nem csökkenti a csapatok költségeit, hanem inkább növeli, ugyanis egy nemzeti versenyen résztvenni sokkal többe kerül, mint egy tesztnap és jóval időigényesebb is (ami közvetve szintén pénzbe kerül), és még az is hozzá tartozik ehhez, hogy egy ilyen versenyen sokkal kevesebb a tényleges tesztelési lehetőség, mint egy tesztnapon.

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából