Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sébastien Ogier megnyerte a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt, most pedig bejelentette, hogy Mexikóban is rajthoz áll a Toyota GR Yaris Rally1-gyel.

A nyolcszoros világbajnok francia a második évét tölti részmunkaidős pilótaként a Toyota Gazoo Racingnél. Idén Takamoto Katsutával osztozik a csapat harmadik Yaris Rally1-esén. Ogier 2008-ban a Mexikó Rallyn debütált a rally vb-n. Akkor egy Citroën C2 S1600-tal indult, és abszolútban a nyolcadik, a JWRC-ben pedig az első helyet szerezte meg. A francia pilóta az elmúlt években hat alkalommal (2013-2015, 2018-2020) tudott diadalmaskodni a latin-amerikai országban.

„Nem titok, hogy Svédországban nem állok rajthoz, viszont a szezon harmadik futamán, a Mexikó Rallyn ott leszek. Ez egy olyan esemény, ahol mindig is szívesen versenyeztem, így ez egy kézenfekvő választás volt részemről, és a csapat részéről is. A mexikói murvás pályákat mindig is szerettem, ráadásul így nem hagyok ki sokat a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt követően.” -árulta el Ogier.

Mexikó 2020 után kapott ismét helyet a WRC naptárában, és március 16-19. között látja majd vendégül a rally világbajnokság mezőnyét.

Fotó: FIA

További híreink a rally világából