Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ogier a verseny toronymagas esélyese, eddig annak megfelelően megy, csütörtökön megnyerte a shakedownt és a két esti gyorsot is, 6 másodperc előnnyel várhatja a péntek reggelt.

A nyolcszoros világbajnok úgy kezdett, ahogy sejteni lehetett, a teljesen száraz shakedownon Rovanperä-nál volt három tizeddel gyorsabb, míg az esti két gyorsaságin Evans volt mindkétszer a második.

Apropó Evans, ez a csütörtök esti teljesítmény talán arra utal, hogy visszatér a tavaly előtti Evans? Rovanperä már az első gyors után arra panaszkodott, hogy a lágy keverékű gumik túl melegek lesznek a szakasz végére, a második szakaszon pedig egy jeges részen majdnem teljesen lecsúszott az útról.

Ugyanott Neuville is hibázott, ő teljesen lecsúszott az útról, de nem volt látható sérülés az autón az incidens után. Tänak elektromos problémára, illetve az ötödik sebességi fokozat hiányára panaszkodott, ennek tükrében nem kis teljesítmény, hogy harmadik helyen fordul a pénteki napra. Ettől még aggodalomra adhat okot, hogy megint technikai problémák vannak a Fordnál. Egyébként Tänakon látszik, hogy még tanulja az autót, a shakedown első körében nagyon rosszul rajtolt, majdnem le is fulladt, a második, illetve a harmadik próbálkozásra sokkal jobban sikerült neki ez is.

Lappi, Sordo és Loubet visszafogottan kezdtek, míg a negyedik Toyotás, Katsuta kézifékgondokkal küzd, ami egy szűk, sok visszafordítós szakaszon semmiképpen nem előny, az idején is meglátszott ez, a második szakaszon kapott 50 másodpercet.

A WRC2-ben egyelőre Gryazin uralja a tempót, mindkét szakaszt ő nyerte, és nagyon dicsérte az új Skodát. Lefebvre a második, többek között Rossel első rajtos lefulladásának köszönhetően, aki harmadik a kategóriában. A Fordos srácok, Adrien Formaux és Grégorie Munster eddig nem tudták tartani sem a Skodák, sem a Citroenek tempóját, 34 illetve 80 másodpercre vannak az elejétől.

A pontszerzésre nem nevezett Oliver Solberg defekttel teljesítette a második szakaszt, a tavaly előtti junior bajnok Sami Pajari pedig neki sem vágott a versenynek, ételmérgezés miatt kellett visszalépniük a versenytől.

László Zoltán és navigátora, Zsiros Gábor az abszolútban a negyvenedik, a WRC Masters Cup-ban pedig az ötödik pozícióban álltak két szakaszt követően.

A Rallye Monte-Carlo állása a csütörtök esti két szakasz után:
1. Sébastien Ogier - Vincent Landais
2. Elfyn Evans - Scott Martin   +6.0
3. Ott Tänak - Martin Järveoja   +15.4
4. Thierry Neuville - Martijn Wydaeghe   +15.5
5. Kalle Rovanperä - Jonne Halttunen   +17.1

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából