Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Míg Delecour az első büntetést gyűjtötte be, Munster az év első trófeáját.

Az M-Sport WRC2-es pilótája, Grégoire Munster már azelőtt trófeát vehetett át, hogy az új rali-világbajnoki szezon egyáltalán elkezdődött volna, őt választották meg a 2022-es év legtöbbet fejlődő versenyzőjének.

Munster a 2023-as Monte Carlo Rally előestéjén, a monacói szervizparkban vehette át az elismerést - melyet egy szavazás eredményeként nyert meg.

„Még egy kilométert sem tettem meg, és máris van egy trófeám, ez jó!" - nyilatkozta Munster. „Biztos, hogy nagy szám a közönség támogatása egy ilyen szavazáson. Elég jó szezont teljesítettünk tavaly, és a japán győzelemmel nagyon jól fejeztük azt be. És igen, ez egy extra lendületet ad a Monte-carlói starthoz, amire szükségem is van; egy új kihívás előtt állok az M-Sporttal, meglátjuk mit tudok kihozni belőle.”

M-Sport Ford Fiesta MK 2 WRC 2 2023

Munster azután csatlakozik az M-Sporthoz, hogy három évig volt a Hyundai Customer Racing junior csapatának pilótája után csatlakozik az M-Sporthoz, csapattársa Adrien Fourmaux lesz a Fiesta Rally2-ben, aki előzetesen a hétvége egyik esélyese a WRC2-ben.

Munster azonban visszafogott, ami a célokat illeti, mivel még nem ismeri az új autóját.

"Azt hiszem, a győzelemben reménykedni túlzott optimizmus lenne" - magyarázta. „Ki kell tapasztaljuk az autót, nem teszteltünk a verseny előtt sokat, és a Hyundai-hoz képest elég sokmindenben kell alkalmazkodni, és a Monte Carlo Rally mindig egy nehéz verseny, és itt sokszor nem kell a leggyorsabbnak lenned ahhoz, hogy jó eredményt érj el. Úgyhogy azt hiszem, így fogjuk fel, megpróbálunk egy egyenletes tempót menni, és az első ötbe kerülést célozzuk meg, talán még jobb is lesz a végére."

Fotó: facebook.com/GregoireMunster

További híreink a rally világából