Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport és a Toyota Gazoo Racing is lerántotta a leplet a 2023-as autójáról. Sok újdonságot egyik csapatnál sem lehet felfedezni a dizájnban.

A Hyundai Motorsport 10 éve tért vissza a rally világbajnokságba. Az alzenaui alakulat célja, hogy idén elhódítsák az egyéni és a konstruktőri trófeát. A Thierry Neuville - Martijn Wydaeghe, valamint az Esapekka Lappi – Janne Ferm páros teljes szezont fog menni, míg a csapat harmadik i20 N Rally1-esén a Dani Sordo – Carrera Cándido, és a Craig Breen – James Fulton kettős felválta fog szerepelni 2023-ban. A Hyundai Motorsport bejelentette új csapavezetőjét is, a francia Cyril Abiteboul-t, aki korábban a Forma 1-es Renault istállót irányította.
Az i20 N Rally1 új aerodinamikai csomagot kapott, azonban a festése nem sokat változott a tavalyi dizájnhoz képest.

230113 wrc23 n2
A Toyota Gazoo Racing 2023-ban is szeretné megvédeni a konstruktőri címét, és a tavalyi bajnokpáros Kalle Rovanperä és navigátora, Jonne Halttunen is hasonló célokkal vág neki az idei évnek. A finn kettős mellett Elfyn Evans és Scott Martin is teljes szezont fog menni a Yaris Rally1-el, míg a TGR harmadik autóján a Sébastien Ogier – Vincent Landais, valamint a Takamoto Katsuta – Aaron Johnston páros osztozik majd.
A Toyota szakemberei sokat dolgoztak a Yarison, amely többek között új hátsó szárnyat, és új légbeömlőket kapott, azonban a kocsi idei festését a TGR sem bonyolította túl.

Fotók: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából