Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport bejelentette, hogy két Ford Fiesta Rally2-vel fognak szerepelni jövőre a WRC2-ben, amelyek Adrien Fourmaux és Grégoire Munster vezet majd.

Fourmaux idén tíz futamon is beülhetett a Puma Rally1 volánja mögé, azonban nem alakult úgy a szezon számára, ahogy azt szerette volna. Legjobb eredményét az Észt Rallyn érte el, ahol a hetedik helyen ért célba, azonban több versenyen is kiesett.
A 27 esztendős francia pilóta 2023-ban is marad az M-Sport alkalmazottja, azonban lefokozzák, és egy Ford Fiesta Rally2-vel bizonyíthat majd a WRC2-ben. Fourmaux számára nem lesz idegen a Fiesta, ugyanis 2019 és 2021 között már versenyzett ezzel a típussal, és több dobogós helyet is szerzett a WRC2-ben.
221216 m sport fourmaux
„Nagyon boldog vagyok, hogy a negyedik szezonomat kezdhetem majd meg az M-Sport színeiben, és már alig várom, hogy januárban visszatérhessek Monte-Carlóba. Január elején rajthoz állunk a Jänner Rallyn a Fiesta Rally2-vel, amely tökéletes alkalom lesz, hogy felkészüljünk a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyra. Szeretnék köszönetet mondani az M-Sport-nak, hogy bíznak bennem, és hogy lehetőséget adnak nekem 2023-ban. Alig várom, hogy folytassuk a közös munkát a következő szezonban.” -mondta Fourmaux.

Grégoire Munster az elmúlt években Hyundaijal versenyzett a WRC2-ben. Az idei Japán Rallyn megszerezte pályafutása első WRC2-es győzelmét egy i20 N Rally2 volánja mögött. A 23 éves luxemburgi versenyző a közelmúltban ellátogatott az M-Sport Dovenby Hall-i bázisára, ahol kipróbálhatta a Fiestát is.
221216 m sport munster
„Dovenby Hall létesítményei és infrastruktúrája fantasztikusak. Nagyon jól éreztem magam a tesztpályán is, különösen a jeges körülmények között. Jövőre az lesz a célom, hogy minél több versenyen rajthoz álljak a Rally2-es Fiestával, mivel alkalmazkodni akarok az autóhoz, és szeretnék jó eredményeket elérni. Az M-Sport egy igazi tehetséggyár - Elfyn Evans, Ott Tänak és Thierry Neuville is itt kezdett. Szerintem ez a legjobb hely arra, hogy pilótaként sokat fejlődjek. Jó szezon előtt állunk, ezért már alig várom, hogy elkezdjük a munkát az M-Sport-tal.” -árulta el Munster.

Fotók: M-Sport

További híreink a rally világából