Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hivatalossá vált, hogy Oliver Solberg a Toksport WRT által felkészített Škoda Fabia RS Rally2-vel fog versenyezni jövőre a WRC2-ben.

A 21 esztendős svéd pilóta pénteken már ki is próbálta az új Fabiát a Toksport WRT franciaországi tesztjén.

„Nagyon izgatott várom a következő szezont, mivel a Toksport WRT-vel együttműködve fogunk szerepelni a WRC2-ben.” -kezdte Solberg. „Mindenki tudja, hogy mennyire izgalmas ez a bajnokság a sok jó pilótával és a nagyszerű autókkal. Az új Fabia RS Rally2 az az autó, amelyről most mindenki beszél. A hét elején teszteltem a kocsit a francia Alpokban, és nagyon lenyűgözött. Azonnal otthonoson éreztem magam a Fabia volánja mögött. Nagyon elégedett voltam a Toksport munkájával is. Serkan Duru (csapatfőnök) és a többi srác is nagyon profin dolgoznak, teljesen olyan, mintha egy gyári csapat lennének. Nagyszerű lesz velük versenyezni 2023-ban.”   

„A Monte-Carlo Rally mindenki számára hatalmas kihívás, mivel kiszámíthatatlan az időjárás, így bármi megtörténhet ezen a versenyen. A Montén igyekszem majd még jobban összebarátkozni az autóval és a csapattal, és igazából majd Svédországban kezdődik el a szezon számomra. Készen állok, hogy belevágjak ebbe az új kalandba.” -tette hozzá Solberg, akinek jövőre is Elliott Edmondoson diktálja majd az itinert.

Fotó: Skoda Motorsport

További híreink a rally világából