Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 13-szoros futamgyőztes navigátor, Nicolas Gilsoul jövőre visszatér a rally világbajnokságba, ahol Pierre-Louis Loubetnek fogja diktálni az itinert.

Gilsoul 2012 és 2020 között Thierry Nuevillel dolgozott együtt a WRC-ben. A belga páros ez idő alatt 111 világbajnoki futamon állt rajthoz a Citroen Racing, az M-Sport, valamint a Hyundai Motorsport színeiben. 43 alkalommal végeztek a TOP 3-ban, amelyből 13-szor a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhettek. Gilsoul és Neuville útjai a 2021-es Monte-Carlo Rally előtt váltak szét.

Loubet korábbi navigátora, Vincent Landais Sébastien Ogier-vel fog együtt versenyezni 2023-ban, így a 25 esztendős francia pilótának új társat kellett keresnie a következő szezonra. A múlt hétvégén a franciaországi Rallye National Hivernal du Dévoluy-n Loubet és Nicolas Gilsoul egy Ford Fiesta Rally2-vel szerepeltek, és bár technikai hiba miatt nem értek célba, sikerült megállapodniuk, hogy jövőre együtt fognak dolgozni az M-Sport színeiben.

221212 nicolas gilsoul n2

„Amikor Vincent rajthoz állt Japánban Ogier-vel, tudtam, hogy mi fog következni, ezért felvettem a kapcsolatot Nicolas-val” -kezdte Loubet a DirtFish-nek. „Ő volt az egyetlen navigátor, akit megkerestem. Úgy gondolom, hogy ő egy nagyon profi versenyző, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik, ráadásul francia nyelven tudunk kommunikálni, így Nicolas volt számomra a legjobb választás.”

Loubet 2023-as programjáról egyelőre nincsenek információk, mivel az M-Sport még nem jelentette be, hogy kik lesznek Ott Tänak csapattársai a következő szezonban.

Fotók: wrc.com

További híreink a rally világából