Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A nyolcszoros rallyvilágbajnok Sébastien Ogier bejelentette, hogy az Új-Zéland Rallyn (szeptember 29 – október 2.) ismét beül a Toyota GR Yaris Rally1 volánja mögé.

Ogier idén részmunkaidős pilóta a TGR-nél, és Esapekka Lappival osztozik a csapat negyedik Yaris Rally1-esén. A francia pilóta a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn a második helyen végzett Sébastien Loeb mögött, míg Kenyában a negyedik lett. A Portugál Rally nem úgy alakult számára, ahogy azt szerette volna, mivel több defekt is hátráltatta, ráadásul a második versenynapon össze is törte a autóját.
Az Új-Zéland Rally utoljára 2010-ben szerepelt a WRC naptárában. Ogier akkor közel állt ahhoz, hogy megszerezze pályafutása első futamgyőzelmét Aucklandben, azonban az utolsó szakaszon megforgott a Citroen C4 WRC-vel, így végül a második helyen végzett Jari-Matti Latvala mögött.

„Az Új-Zéland Rally az egyik olyan verseny idén, ahol mindenképp rajthoz akartam állni. Ezen az eseményen eddig csak egy alkalommal indultam, de akkor nagyon tetszett. Az ottani utak a világ legjobb szakaszai közé tartoznak, és beleszerettem az ország sokszínűségébe, valamint a gyönyörű természetébe. Van egy befejezetlen ügyem Új-Zélandon, és ez az egyik oka annak, hogy visszatérek. Még ha nem is megyek teljes szezont, szeretnék versenyképes lenni, és akár a győzelemért harcolni.” -mondta a 38 esztendős pilóta.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából