Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb az Acropolis Rallyn ismét rajthoz áll a WRC-ben az M-Sport Ford Puma Rally1-esével.

A francia pilóta idén eddig három versenyen csatlakozott a cumbriai alakulathoz. A szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt megnyerte a Pumával, azonban Portugáliában hibázott, és nem ért célba. Legutóbb a Szafari Rallyn állt rajthoz, ahol utolérte a technika ördöge, de végül sikerült a nyolcadik helyen végeznie.

Loeb eddig háromszor diadalmaskodott Görögországban: 2005-ben a Citroen Xsara WRC-vel, 2008-ban a C4 WRC-vel, 2012-ben pedig a DS3 WRC-vel. A 48 esztendős pilóta most visszatér az Istenek Rallyjára, ahol az M-Sport Ford Puma Rally1-esét fogja terelgetni, az itinert pedig Isabelle Galmiche diktálja majd neki.

„Úgy döntöttem, hogy rajthoz állok az Acropolis Rallyn, mivel ez egy igazi murvás verseny, amelyet mindig is élveztem.” -kezdte Loeb. „Ha jól láttam, idén csak két olyan szakasz lesz a programban, amelyeken korábban már mentem, de annak is már 10 éve. Háromszor nyertem meg ezt a versenyt, és sok szép emlékem van Görögországról. Voltak jó, és kevésbé jó pillanataim is az Acropolis Rallyn, például itt volt a legnagyobb esésem, de a gumiválasztással is meggyűlt egyszer a bajom, mivel esőre számítottunk és végül 40 fokban versenyeztünk. Ez egy nagyon nehéz rally, de jó itt vezetni, ezért már nagyon várom. Mindent megteszek majd, hogy egy jó eredményt érjünk el, és remélem, hogy kevesebb problémával kell majd szembe néznünk, mint Portugáliában vagy Kenyában.”

Az M-Sport hat darab Rally1-es autót indít az Acropolis Rallyn. Loeb mellett Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet, valamint Jourdan Serderidis is Ford Pumával fog szerepelni Görögországban.

Az Acropolis Rallyn Dani Sordo is visszatér, aki a Hyundai Motorsport harmadik i20 N Rally1-esével fog rajthoz állni. A verseny nevezési listáján összesen 70 páros szerepel, köztük Puskádi János és Gódor Barnabás, akik egy Skoda Fabia Rally2 evo-val vágnak neki a görögországi szakaszoknak.

Az Acropolis Rally nevezési listája itt található.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából