Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andrea Adamo személyes okok miatt azonnali hatállyal távozik a Hyundai Motorsport éléről.

Az olasz szakember 2015 decemberében lett a Hyundai Customer Racing vezetője, 2019 elején pedig rábízták a Hyundai WRC programjának irányítását is, miután Michel Nandan távozott az alzenaui alakulattól. Az elmúlt három szezonban 10 futamgyőzelmet és 31 dobogós helyezést szereztek a csapat pilótái a rally vb-n, 2019-ben és 2020-ban pedig a Hyundai Shell Mobis WRT megnyerte a konstruktőri bajnokságot.

„A Hyundai Motorsportnál töltött hat év után kölcsönösen megállapodtunk, hogy lemondok a csapatvezetői pozíciómról.” –árulta el Adamo. „Büszke vagyok arra, amit elértünk, kezdve a ügyfélprogram felépítéstől egészen a WRC-ben és a WTCR-ben megnyert bajnoki címekig. Sok sikert kívánok a csapatnak a jövőben.”

Adamo helyét a vállalat elnöke, Scott Noh veszi át ideiglenesen.

„Szeretnék köszönetet mondani Andreanak az elmúlt hat évben nyújtott munkájáért. Sok nagyszerű pillanatot élhetünk át közösen, és a legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve.” –kezdte Noh. „A munkák a terv szerint haladnak a 2022-es szezon előtt, amely a januárban a Monte-Carlo Rally-val startol el.”

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából