Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WRC3-ban szereplő Emil Lindholm a múlt hétvégi Finn Rallyn megszerezte idei első kategóriagyőzelmét, és most elárulta, hogy jövőre a WRC2-ben indulna.

A 25 esztendős finn pilóta és navigátora, Reeta Hämäläinen a tizenkilenc gyorsasági szakaszból tizenegyet megnyertek a TGS Worldwide által felkészített Skoda Fabia Rally2 evo-val, és végül több mint 1 perces előnnyel értek célba a Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen páros előtt. Lindholm ennek a sikerének köszönhetően két helyet javítva a harmadik helyen áll jelenleg a WRC3 bajnoki tabellán. A finn elárulta, hogy 2022-ben a lehető legtöbb világbajnoki futamon szeretne rajthoz állni.

„Még semmi nem dőlt el a jövőmmel kapcsolatban, de versenyezni akarok, és minél több WRC futamon rajthoz szeretnék állni.” –ismerte el Lindholm. „Vannak WRC2-es terveink is, de majd meglátjuk, hogy mi lesz ebből. Nincs könnyű évünk, mivel voltunk fent, és sokszor lent, de most a szerencse mellénk állt, és nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel. Bár Reetaval csak pár hónapja dolgozunk együtt, nagyon jó az összhang közöttünk. A Finn Rallyn az új szakaszok és a sötétség kombinációja nagy kihívást jelentett, mivel nehéz volt látni a nyomvonalat, és hogy hol vannak a kövek. Mi is sokat küzdöttünk ezzel, és őszintén szólva szerencsés vagyok, hogy probléma nélkül teljesítettük a szakaszokat.”   

A WRC3 bajnokság állása:
1. Yohan Rossel   127 pont
2. Kajetan Kajetanowicz   112
3. Emil Lindholm   73
4. Nicolas Ciamin    57
5. Pepe López   52

Fotó: TGS Worldwide

További híreink a rally világából