Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nikolay Gryazin a rally világbajnokság következő futamán, az Acropolis Rallyn (szeptember 9-12.) egy Ford Fiesta Rally2-vel fog rajthoz állni.

Az orosz pilóta az idei évben a Movisport SRL Volkswagen Polo GTi R5-ösével szerepelt a WRC2-ben, az ERC-ben, illetve a Boldogkő Rallyn, azonban a WRC görögországi állomásán már egy Ford Fiesta Rally2-vel fog indulni.

„Elérkeztünk arra a pontra, amikor el kell döntenünk, hogy milyen irányban haladjunk tovább 2022-ben, és az azt követő években.” –árulta el Gryazin a wrc.com-nak. „Mivel a Polo-t már nem fejlesztik tovább, úgy döntöttünk, hogy autót váltunk. Az egyik lehetőségünk az, hogy Fiestával folytatjuk a versenyzést. Nagyon tetszik az, amit láttam az idei évben a Fordról mind murván, mind aszfalton, ezért szerettem volna én is kipróbálni ezt az autót. A Fiestát az M-Sport biztosítja majd nekünk, de továbbra is a Movisport színeiben indulunk. Hatalmas kihívást jelent majd nekem az Acropolis Rally, hiszen az autó mellett a görögországi szakaszok is újdonságok lesznek számomra. Úgy érzem, hogy készen állok, és már alig várom, hogy harcba szálljak a győzelemért.”

Gryazinnak nem lesz könnyű dolga Görögországban, ugyanis olyan pilótákkal kell majd megmérkőznie a WRC 2-ben, mint például Andreas Mikkelsen, Mads Østberg, Marco Bulacia, Teemu Suninen, Martin Prokop vagy Oliver Solberg.  

A WRC 2 bajnokság állása:
1. Andreas Mikkelsen   98 pont
2. Mads Østberg   87
3. Marco Bulacia   82
4. Jari Huttunen   60
5. Esapekka Lappi   59
6. Nikolay Gryazin   51
7. Adrien Fourmaux   48
8. Teemu Suninen   41
9. Enrico Brazzoli   31
10. Martin Prokop   28

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából