Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Dani Sordo az egyik legrutinosabb pilótának számít jelenleg a WRC-ben, ugyanis tizenhét éve szerepel a bajnokságban. A spanyol pilóta szívesen maradna jövőre is a Hyundai Motorsportnál.

Sordo 2014 óta a Hyundai Motorsport színeiben indul a rally vb-n. Utoljára 2017-ben ment teljes szezont, azóta pedig az alzenaui alakulat részmunkaidős versenyzője. Tavaly a Szardínia Rallyn megszerezte pályafutása harmadik sikerét, idén Portugáliában pedig a második helyen tudott végezni az i20 Coupe WRC-vel. A 38 esztendős spanyol pilóta elárulta, hogy szívesen lenne 2022-ben is Ott Tänak és Thierry Neuville csapattársa.

„Még nem tudom, hogy mit hoz a jövő számomra.” –kezdte Sordo, aki eddig három futamgyőzelmet szerzett a WRC-ben. „Boldog lennék, ha 2022-ben is rajthoz állhatnék néhány versenyen. Ha ez nem jön össze, akkor Kris-szel (Kris Meeke, aki Sordo andorrai szomszédja) valami mást fogunk csinálni.”

Sordo a soron következő Safari Rallyn (június 23-27.) is lehetőséget kap a bizonyításra Andrea Adamoéktól.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából