Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg az olaszországi Rally di Alba-n versenyzett először aszfalton a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, és sikerült is nyernie. A svéd pilóta a Safari Rallyn ismét lehetőséget kap a bizonyításra a top kategóriában.

Ezen a hétvégén rendezték meg a Rally di Alba-t Észak-Olaszországban, ahol többek között Oliver Solberg és Ott Tänak is rajthoz állt. A 2019-es világbajnok észt pilóta ugyan végig uralta a futamot, azonban a hatodik szakaszt követően 2 és fél perc időbüntetést kapott késés miatt. Solberg ezt kihasználta, és megnyerte a futamot, ami azt is jelentette, hogy első WRC-s sikerét könyvelhette el a Rally di Alba - #RAplus-on. A dobogó második fokára Tänak állhatott fel, míg a harmadik pozíciót a svájci Paolo "Il Valli" Vallivero szerezte meg a Ford Fiesta WRC-vel.

„Nagyon jól éreztem magam, és boldog vagyok, hogy ismét versenyezhettem a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Ez volt az első alkalom, hogy aszfalton mentem WRC-vel, mivel eddig csak hóban vezettem ezt az autót. Sikerült nyernem, de azért nem vagyok annyira boldog. Láttuk, hogy Ott milyen hihetetlen tempóban közlekedett, ezért még nagyon sokat kell fejlődnöm. Ezen a versenyen az volt az elsődleges célom, hogy minél több tapasztalatot szerezzek. A szakaszok fantasztikusak voltak, és nagyon jó móka volt WRC-vel menni rajtuk. Minden jól alakult, és nagyon élveztem ezt a hétvégét.” –árulta el a futamgyőztes pilóta.

A Rally di Alba - #RAplus végeredménye:
1. Oliver Solberg – Aaron Johnston (Hyundai i20 Coupe WRC)   1:01:42.0
2. Ott Tänak – Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC)   +27.9
3. Paolo "Il Valli" Vallivero – Stefano Cirillo (Ford Fiesta WRC)   +3:54.3

Oliver Solberg a Szardínia Rallyn nem lehetett ott, miután édesapja, Petter Solberg koronavírus-tesztje pozitív lett, így karanténban kellett lenniük. A fiatal pilóta Szardínián ugyan nem vezethette az i20 Coupe WRC-t, azonban a soron következő Safari Rallyn (június 24-27.) pótolhatja ezt.

„Az egyik álmom válik valóra azzal, hogy a Safari Rallyn versenyezhetek majd egy WRC-vel. Nem tudom eléggé megköszönni Andrea Adamonak és Alain Penassenek, hogy megadják nekem ezt a lehetőséget. Nagyon izgatott vagyok, és már alig várom, hogy rajthoz álljak Kenyában.” –mondta Solberg.

Fotó: @OliverSolberg01

További híreink a rally világából