Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport igazgatója, Malcolm Wilson elárulta, hogy a héten Spanyolországban folytatják a Ford hibrid Rally1-es autójának tesztelését.

Április végén Matthew Wilson már kipróbálta Barcelona mellett a 2022-es versenyautót, ezt megelőzően pedig a csapat Cockermouth-i főhadiszállásának közelében, Greystoke Forestben tesztelték a hibrid Rally1-es Ford prototípusát.

„Durva körülmények között szeretnénk folytatni a tesztet, hogy megnézzük, mit bír az alváz és a karosszéria. Ez lesz az első igazi próbája az autónak. Aszfalton már rengeteg adatot szereztünk a kocsiról, így most murván folytatjuk az információgyűjtést. Egy nagyon izgalmas korszak előtt állunk. Láttam a Greystoke-i teszten az autót, és lenyűgözött a sebessége és teljesítménye. Az FIA nagyon jó munkát végzett, hogy megtalálja a módját a három gyártó közötti teljesítménykülönbség kiegyenlítésére.” –árulta el Malcolm Wilson.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az M-Sport a Fiestára, vagy a Pumára építi majd a Rally1-es autót, mivel ebben a kérdésben még nem született megállapodás Wilsonék és a Ford vezetősége között.

További híreink a rally világából