Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg nem lehet ott a jövő héten megrendezésre kerülő Szardínia Rallyn, miután édesapjának, Petternek hétfőn pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A 19 esztendős pilóta az olaszországi viadalon a 2C Compétition Hyundai i20 Coupe WRC-jével indult volna, azonban most 14 napig karanténban kell maradnia egy portói szállodában, miután pozitív lett édesapja, Petter Solberg koronavírus-tesztje. - Az FIA COVID-19 protokollja, és a nemzeti kormányrendelet egyértelműen kimondja, hogy karanténban kell lennie a fertőzött személlyel szoros kapcsolatban állóknak is. A portugál egészségügyi hatóságok utasítására az egész RedGrey csapatnak karanténban kell lennie június 4-ig.

„Csalódott voltam, amikor meghallottam ezt a hírt. Egy kicsit le vagyok sújtva.” –kezdte Oliver. „Azonban az elmúlt évben láthattuk, hogy mire képes a koronavírus az emberrel. Az a legfontosabb, hogy apám szerencsére jól van, és csak kisebb láza van. Nagyon nehéz most, de lesz még lehetőségem versenyezni a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Okkal vannak ezek a szabályok és előírások, hogy megpróbáljuk megfékezni ezt a dolgot. A családommal teljes mértékben elfogadjuk azt, amit az FIA, a rally szervezői, a kormány, valamint az egészségügyi szakemberek mondanak nekünk. A legfontosabb az, hogy megóvjuk az embereket.”

A WRC szigorú COVID-19 előírásait a múlt héten megsértette Ole Christian Veiby, ami miatt nem állhat rajthoz a szezon hátralévő részében. A norvég pilóta pozitív tesztet produkált, és ekkor derült ki, hogy nem értesítette az irányító testületet arról, hogy kapcsolatba lépett az elmúlt időszakban fertőzött személyemmel (az olaszországi Targa Florion, Andreas Mikkelsen segített neki, aki a Portugál Rallyt volt kénytelen kihagyni a koronavírus miatt). Az FIA ezért egy hat hónapos eltiltással sújtotta a pilótát. Veiby navigátora, Jonas Andersson Portugáliából Spanyolországba utazott, ami szintén sérti a helyi hatóságok előírásait, amiért három hónapos eltiltást kapott.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából