Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Thierry Neuville és Ott Tänak is szerződést hosszabbított a Hyundai Motorsporttal. Mindkét pilóta egy többéves megállapodást kötött a csapattal.

A Hyundai Motorsport csütörtök reggel jelentette be, hogy megállapodott két jelenlegi pilótájával, Thierry Neuvillel és Ott Tänakkal a folytatásról, így mindkét pilóta az alzenaui alakulat színeiben folytatja a pályafutását 2022-ben, a WRC hibrid korszakában. A csapat a közeljövőben kezdi el az új hibrid autó tesztelését, amelyben mindkét pilóta részt fog majd venni.

Thierry Neuville 2014-ben csatlakozott a Hyundaihoz. Eddig tizenhárom futamgyőzelmet szerzett, és jelentős szerepe volt a két konstruktőri cím megnyerésében is.

„Boldog vagyok, hogy folytathatom a munkát azzal a csapattal, amely már a második családomnak számít.” –kezdte a belga pilóta. „Amellett, hogy nagyon jól érzem magam velük, elszántságuk és győzni akarásuk meggyőzött arról, hogy folytassam velük ezt a fantasztikus utazást, ami hét évvel ezelőtt kezdődött el.”

Ott Tänak 2020-ben mutatkozott be a Hyundainál, miután egy évvel korábban elhódította az első világbajnoki címét a Toyota Gazoo Racinggel. Eddig két futamot tudott megnyerni az i20 Coupe WRC-vel.

„Már nagyon várom az új korszak kezdetét, de még idén is van feladatunk, mégpedig az, hogy a legjobb eredményeket érjük el a jelenlegi WRC-vel.” –árulta el az észt versenyző.

A Hyundai Motorsport első embere, Andrea Adamo a következőket mondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2021-es szezont követően folytathatjuk a munkát Thierryvel és Ott-tal. Ezzel a két tehetséges versenyzővel, a jövőben ismét megmutathatjuk majd az elhivatottságunkat és ambíciónkat a rali világbajnokságban, és megerősítjük elkötelezettségünket a sorozat iránt 2022-re, amikor elkezdődik az új hibrid korszak.”

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a harmadik autót ki fogja vezetni jövőre. Idén Dani Sordo és Craig Breen osztozik a harmadik i20 Coupe WRC-n. A szezonnyitó Monte Carlo Rallyn Sordo képviselte a csapatot, míg Finnországban és Horvátországban Breen kapott lehetőséget. A soron következő Portugál Rallyn (május 20-23.) ismét Sordo lesz Neuville és Tänak csapattársa.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából