Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg az Arctic Rally Finland-on mutatkozott be a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött. A fiatal svéd pilóta a Szardínia Rallyn ismét lehetőséget kap majd a bizonyításra a top kategóriában.

A 2003-as rallyvilágbajnok Petter Solberg fia, Oliver az Arctic Rally Finland-on állt először rajthoz a Hyundai 2C Competition i20 Coupe WRC-jével. A 19 esztendős pilóta végig a Top 10-ben autózott a havas futamon, a 24,43 kilométeres Mustalampi 1-en pedig a harmadik időt érte el a Hyundai-jal. A futamot végül a hetedik helyen fejezte be. A június 3-6. között megrendezésre kerülő Szardínia Rallyn murván is megmutathatja majd, hogy mire is képes egy World Rally Car volánjánál.

„Fantasztikus, hogy újra a Hyundai i20 Coupe WRC-vel versenyezhetek.” –kezdte Solberg. „A finnországi forduló olyan messzinek tűnik, ezért már nagyon várom, hogy ismét beülhessek a Hyundaiba. Tisztában vagyok vele, hogy a Szardínia Rally egy trükkös futam, emlékszem, hogy tavaly is voltak izgalmas pillanataink. Most azonban már van némi tapasztalatom ezekről a szakaszokról, és az autó sem lesz teljesen ismeretlen számomra. A célom ugyanaz lesz, mint Finnországban volt, vagyis minél több tapasztalatot szeretnék gyűjteni. Tavaly nagyon élveztem a szardíniai versenyt, és sikerült jól beállítanunk az R5-ös autót, azonban elkövettem egy apró hibát, ami a nyolcadik helyembe került.”

Aaron Johnston két hét múlva a Portugál Rallyn visszatér Solberg mellé, ahol a WRC 2-ben fognak versenyezni a Hyundai i20 R5-tel. Johnston az Arctic Rally Finland-on nem tudod részt venni, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az ír mitfárert Sebastian Marshall helyettesítette a lappföldi viadalon.

Fotó: oliversolberg.com

További híreink a rally világából