Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az FIA és a WRC gyártói, az M-Sport, a Hyundai valamint a Toyota továbbra is teljes mértékben elkötelezettek a Rally1-es hibrid technológia 2022-es bevezetése mellett.

A World Rally Car-ok következő generációja a legkorszerűbb plug-in-hibrid rendszerrel lesznek ellátva, amelyeket a német Compact Dynamics fejlesztett ki. Mind az FIA, mind a WRC gyártói azon dolgoznak, hogy az új hibrid Rally1-es autók bemutatkozhassanak a 2022-es Monte-Carlo Rallyn.

Yves Matton a rally világbajnokság igazgatója a következőket mondta: „A Rally1-es projekt egy jelentős mérföldkő a fejlesztések területén, amely hangsúlyozza az FIA elkötelezettségét a fenntarthatóbb motorsport mellett. Természetesen, mint minden újdonság, ez is hatalmas kihívásokkal jár. Jelenleg is zajlanak a tesztelések, az FIA pedig szoros kapcsolatban áll a gyártókkal és a technikai partnerekkel. Közösen dolgozunk azon, hogy elérjük a célunkat, és megoldjunk minden nehézséget, amely egy ilyen folyamattal együtt jár. A Covid-19 világjárvány következtében kialakult késedelmek miatt most gyorsított ütemben haladunk a programmal. A 2022-es szezon kezdetéig még van nyolc hónapunk, ezért úgy gondolom, hogy tudjuk tartani az ütemtervet.”

Az M-Sport eközben nyilvánosságra hozott pár fotót a Rally1-es versenyautójáról. A cumbriai alakulat a három gyártó közül elsőként vágott bele az új kocsi építésébe. Az elmúlt időszakban különböző körülmények között próbálták ki a Fiesta alapjaira épített prototípust.

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából