Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport igazgatója, Malcolm Wilson elárulta, hogy a 2022-es szezonra, amikor a hibrid technológia bevezetésre kerül a WRC-be, szeretne egy ütőképes csapatot összerakni.

Sebastien Ogier 2017-ben és 2018-ban megnyerte a bajnokságot a Ford Fiesta WRC-vel, az M-Sport pedig 2017-ben a konstruktőri címet hódította el. A cumbriai alakulat pénzügyi forrásai nem voltak olyan szinten az elmúlt két évben, mint a Toyotának és a Hyundainak, és ezért nem is nagyon tudták megszorongatni a két rivális alakulatot. Malcolm Wilson szeretné, ha csapata jövőre ismét harcba szállhatna a győzelmekért, és a bajnoki trófeákért.

„Most teljes bedobással a 2022-es autónkra koncentrálunk.” –kezdte Wilson. „Súlyos árat fizettünk azért, hogy Sebastien Ogier 2017-ben és 2018-ban a csapatunk tagja volt, de természetesen nem bántam meg semmit, mert bajnokok lettünk. Ebben a két szezonban nagyon sokat fektettünk abba, hogy megnyerjük a bajnoki címeket, de nem voltunk abban a helyzetben, hogy folytatni tudjuk ezen a szinten a versenyzést. Az a célom, hogy 2022-ben ismét versenyképes pilótákkal szerepelhessünk a bajnokságban. Az embereim, ahogy az elmúlt években, most is egy fantasztikus autót fognak építeni.”

Wilsonnak nagy tervei vannak a 2022-es szezonra: „Az álmom az lenne, ha vissza tudnánk csábítani Sebastien Ogiert, Ott Tänakot és Elfyn Evanst – ez egy verhetetlen csapat lenne. Persze ez nem történhet meg, mert úgy néz ki, hogy Ogier az év végén visszavonul. Az a célom, hogy Elfyn, Ott, vagy esetleg Thierry Neuville a mi autónkkal versenyezzen jövőre. Figyelemmel kísérem Andreas Mikkelsen pályafutását is, aki most a WRC 2-ben szerepel. Ahogy már említettem, szeretnék egy erős csapatot összeállítani 2022-re.”

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából