Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Esapekka Lappi visszatér a rally világbajnokság mezőnyébe a soron következő futamon, az Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox-on (február 26-28.).

A finn pilóta a Movisport színeiben áll majd rajthoz a Rovaniemi központú viadalon, ahol Nikolay Gryazin csapattársaként egy Volkswagen Polo GTI R5 volánja mögött fog szerepelni a WRC 2-ben.

A 30 esztendős finn versenyző 2016-ban megszerezte a WRC 2 bajnoki címet a Skoda Fabia R5-tel, az elmúlt években pedig a Toyota Gazoo Racing, a Citroen Racing, és az M-Sport WRC-ivel indult a rally vb-n.

„Úgy terveztem, hogy egy RC2-es autóval nevezek az Arctic Rally-ra, de nem igazán volt elérhető csapat a WRC 2-ben.” –kezdte Lappi a wrc.com-nak. „Aztán a verseny szervezője azt tanácsolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Movisporttal. Így kezdődött el ez a sztori, és már sikerült is megállapodnunk.”

Lappi arra a kérdésre, hogy a szezon további versenyin is láthatjuk-e majd a Polo volánja mögött, a következőket mondta: „Úgy gondolom, hogy van rá esély. Vannak terveim, és ezek közé tartozik az is, hogy szeretnék minél több futamon rajthoz állni. Tisztában vagyok vele, hogy milyen erős a mezőny ebben a kategóriában, és hogy nem lesz könnyű dolgom. Sok jó versenyző van jelenleg a WRC 2-ben. Nagy kihívás lesz ez számomra, de természetesen a győzelem lesz a célom.”

Lappi számára nem lesznek ismeretlenek ezek a havas szakaszok, ugyanis 2012-ben megnyerte az Arctic Rally Lapland-ot egy Ford Fiesta S2000-el.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából