Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford World Rally Team készen áll a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyra (január 21-24.), ahol két Fiesta WRC-t és egy Fiesta Rally2-t is rajthoz állítanak.

A cumbriai alakulat Ford Fiesta WRC-it a finn Teemu Suninen, valamint a brit Gus Greensmith vezeti majd a legendás Monte-Carlo Rallyn, míg a WRC 2-ben a francia Adrien Fourmaux fog szerepelni a Ford Fiesta Rally2 volánja mögött. A csapat a múlt héten négy napon keresztül tesztelte a Fiestát a franciaországi Ardèche megyében, ahol első alkalommal próbálhatták ki a Pirelli új versenyabroncsait az M-Sport Ford WRT pilótái.

A csapat vezetője, Richard Millener a következőket mondta: „Nem is volt olyan régen, hogy az ACI Rally Monza-n versenyeztünk, de azóta sok minden történt, és örülök, hogy a Monte-Carlo Rallyn három autóval is ott lehetünk majd. Nem volt könnyű a felkészülés, de keményen dolgoztunk, és az FIA, a WRC promótere, valamint az ACM segítségének köszönhetően sikerült minden kihívásnak megfelelnünk – és azt hiszem, mindenki örül, hogy három darab M-Sport-os Fiesta is ott lesz a szezonnyitón. Ez a szezon egyik legkiszámíthatatlanabb fordulója, és nehéz megjósolni az eredményt. A Monte-Carlo Rally egy olyan verseny, ahol minden pilótának megvan a lehetősége, hogy megmutassa, mire is képes. Teemu és Gus is felkészült a futamra, és ha hiba nélkül vezetnek, okozhatnak majd meglepetést. Gus 2019-ben győzni tudott itt a WRC 2 Pro kategóriában, Teemu pedig értékes pontokat gyűjtött tavaly, amikor a nyolcadik helyen ért célba a Fiesta WRC-vel. A WRC 2-ben Adrien indul az autónkkal, és biztos vagyok benne, hogy győzni szeretne majd ebben az erős kategóriában.”

Fotó: M-Sport Ford WRT

További híreink a rally világából