Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Østberg idén megnyerte a WRC2 bajnokságot a PH Sport Citroen C3 R5-ösével, és most bejelentette, hogy 2021-ben is szívesen versenyezne ebben a kategóriában.

A 33 esztendős norvég pilóta négy futamon is a WRC2 kategória élén zárt az idei szezonban, és végül sikerült a bajnokságot is megnyernie svéd riválisa, Pontus Tidemand előtt. Østberg az elmúlt két évben a versailles-i alakulat autójával versenyzett, és ez idő alatt sokat dolgoztak a C3 R5-ön. - A legutóbbi újítások majd csak jövő év márciusában kapják meg a homologizációt.
Østberg szívesen visszatérne a WRC-be, azonban ha továbbra sem kap ülést, akkor jövőre megvédené a WRC2 bajnoki címét a C3 R5 volánja mögött.

„Több lehetőség is szóba került már a jövőmmel kapcsolatban, de szívesen folytatnám a versenyzést a Citroennel a WRC 2-ben.” –kezdte a norvég pilóta. „Egyszer majd szeretnék visszaülni egy WRC-be, de most úgy néz ki, hogy 2021-ben is a WRC2 kategóriában fogok indulni, és megvárom, hogy életbe lépjenek az új szabályok. Még nem tudjuk pontosan, hogy mi lesz 2022-ben. Reméljük, hogy a következő szezonban is folytathatjuk majd a munkát, és ott lehetünk majd, amikor az új előírásokat bevezetik. Úgy gondolom, hogy jó csapatot alkotunk Torsteinnel (Torstein Eriksen), és jól tudunk együtt dolgozni a Citroen Racing fejlesztőcsapatával is. Jól ismerjük már egymást, így könnyen megtaláljuk a közös hangot. Sokat fejlődtünk az elmúlt években és nagyon büszke vagyok a közösen elért sikereinkre.”

A WRC2 bajnokság végeredménye:
1. Mads Østberg   112 pont
2. Pontus Tidemand   108
3. Adrien Fourmaux   78
4. Ole Christian Veiby   51
5. Nikolay Gryazin   51

Fotók: Citroen Racing

További híreink a rally világából