Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elmarad a rally világbajnokság utolsó előtti futama, az 56. Renties Ypres Rally (november 19-22.), miután az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Belgiumban.

Az Ypres Rally először szerepelt a rally világbajnokság naptárában, azonban a verseny szervezői kénytelenek voltak lemondani az eseményt a COVID-19 világjárvány miatt. A belga kormány szigorú intézkedéseket vezetett be a vírus visszaszorítása érdekében.

„Mindig is támogattuk a Renties Ypres Rally-t, de sajnos most vissza kell lépnünk a rendezéstől.” – mondta Emmily Talpe, Ypres város polgármestere. „Ezt a döntést Nyugat-Flandria kormányzójával, Carl Decaluwé, valamint a többi település polgármestereivel közösen hoztuk meg.”

Jan Huyghe, az Ypres Rallyt szervező Club Supertage tagja a következőket mondta: „Jelenleg a lakosság, az egészségügyi alkalmazottak, a munkatársaink és önkénteseink, valamint a versenyen résztvevők egészsége az elsődleges. Nyomon követtük a helyzet alakulását, és folyamatosan kapcsolatban álltunk a helyi hatóságokkal. Sajnos a számok drámai módon emelkedtek. Az Ypres Rally az elmúlt években élen járt a biztonság területén, és most az egészségre is hasonló figyelmet fordítunk.”

A rally világbajnokság utolsó futamát Monzában rendezik majd meg, december 4-6. között.

A bajnokság állása a szezonzáró futam előtt:
1. Elfyn Evans   111 pont
2. Sebastien Ogier   97
3. Thierry Neuville   87
4. Ott Tänak   83
5. Kalle Rovanperä   70

1. Hyundai Shell Mobis WRT   208 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   201
3. M-Sport Ford World Rally Team   117
4. Hyundai C2 Competition   8

További híreink a rally világából