Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport lerántotta a leplet legújabb versenyautójáról, az i20 N Rally2-ről, amely a WRC2-ben, a WRC3-ban, illetve nemzetközi bajnokságokban fog majd szerepelni világszerte.

Az i20 N Rally2 a jelenleg igen népszerű i20 R5 utódja lesz. Az új autót a Hyundai ügyfélosztálya fejlesztette ki a csapat alzenaui bázisán. A munkálatok már januárban elkezdődtek, és a tervek szerint még ebben a hónapban elkezdik a kocsi tesztelését. A kis méregzsák várhatóan a jövő év második felére megkapja a homológizációt, és utána elkezdődhet az értékesítés is az ügyfélcsapatok számára.

201022 hyundai i20n rally2 n2

Az i20 N Rally2 megörökölte az R5-ös autó ötsebességes szekvenciális váltóját, azonban szinte minden más alkatrész új lesz benne, beleértve az 1.6 literes turbós erőforrást, illetve a továbbfejlesztett felfüggesztést is.

201022 hyundai i20n rally2 n3

A csapat első embere, Andrea Adamo a következőket mondta: „Az új i20 N Rally2 minden területen megújul az R5-ös autóhoz képest, köszönhetően az elkötelezett tervezői és mérnöki csapatunknak. Kemény munkát végeztek a srácok az elmúlt időszakban. Most a tesztelésre fogunk koncentrálni, hogy tovább javítsuk az autó teljesítményét és megbízhatóságát. Szeretnénk a legjobb autót biztosítani az ügyfeleink számára, hogy minél jobb eredményeket érjenek el az új i20 N Rally2 volánja mögött.”

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából