Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rally világbajnokság gumibeszállítója 2021-től a Pirelli lesz. Az olasz cég az elmúlt hetekben több alkalommal is tesztelte az új fejlesztésű SCORPION KX WRC abroncsokat Szardínián. A Pirelli most bejelentette, hogy a Szardínia Rallyn Petter Solberg és Andreas Mikkelsen is kipróbálja majd versenykörülmények között a gumikat, amelyeket a Saintéloc Junior Team Citroen C3 WRC-jére szerelnek fel.

A Pirelli fejlesztőpilótája, Andreas Mikkelsen a Szardínia Rally shakedown-ján, a 3.79 kilométeres Olmedo fogja megautóztatni az újságírókat, hogy bemutassa nekik az új gumiabroncsok tulajdonságait. Mikkelsen az elmúlt hetekben több alkalommal is tesztelte az új Pirelliket aszfalton és murván egyaránt.
Petter Solberg 2003-ban megnyerte a rally világbajnokságot, a Pirelli abroncsaival ellátott Subaruval. A norvég pilóta az elmúlt években több alkalommal is felállhatott a dobogóra Szardínián, 2004-ben pedig megnyerte a futamot a Subaru Impreza S10 WRC '04 volánja mögött. Solberg vasárnap a Power Stage-en, a 6.89 kilométeres Sassari-Argentiera közötti távon fog beülni a C3 WRC-be, az itinert pedig Mikkelsen fogja neki diktálni. A páros a verseny előtt a média munkatársainak bemutatja majd a Pirelli új termékeit. Az olasz gumigyártó 2021 januárjától 2024 végéig fogja ellátni a WRC csapatokat abroncsokkal.

A Pirelli rallys tevékenységének vezetője, Terenzio Testoni a következőket mondta: „Nyilvánvaló, hogy számunkra ez inkább egy bemutató lesz, mint egy komoly verseny. A Szardínia Rallyn lehetőségünk lesz hazai pályán megismertetni az új Pirelli Scorpion KX abroncsokat a sajtóval és a szurkolókkal. Nagyszerű lesz Pettert látni a Power Stage-en – de Andreas számára lehet, hogy nem lesz annyira szórakoztató a navigátorülésben ülve.”

A Szardínia Rally nevezési listája itt található.

A 17. Rally Italia Sardegna október 8-11. között kerül megrendezésre Alghero környékén.

Fotó: Pirelli

További híreink a rally világából