Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing megerősítette, hogy Takamoto Katsuta is rajthoz áll majd a szezon utolsó futamán, az Ypres Rallyn.

A 27 esztendős japán pilóta a hátralévő négy fordulóból hármon is ott lesz a Yaris WRC-vel, egyedül a Török Rallyn nem indul. Katsuta a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt a hetedik, a Svéd Rallyt pedig a kilencedik helyen zárta. Belgiumban még sosem versenyzett, de elárulta, hogy már nagyon várja ezt az új kihívást.

„Még soha nem jártam Belgiumban.” –kezdte Katsuta a DirtFish-nek. „Már nagyon várom ezt a versenyt. A navigátorom, Daniel Barritt sokat mesélt nekem ezekről a pályákról, a levágásokról, és hogy helyenként milyen keskenyek az utak. Úgy gondolom, hogy ez nagy kihívás lesz számomra, de igyekszem majd minél többet fejlődni aszfalton. Javulnom kell a csúszós felületeken, és az Ypres Rallyn erre lesz lehetőségem. Azt hiszem novemberben elég esős időre kell számítanunk, ami még érdekesebbé teszi majd a versenyt. Nagyon sok felvételt néztem meg a YouTube-on erről a futamról, és már látom, hogy nem lesz könnyű dolgom.”

Nem Katsuta az egyetlen TGR-es pilóta, aki még nem versenyzett az Ypres Rallyn. Sebastien Ogier, Elfyn Evans, és Kalle Rovanperä számára is ismeretlenek lesznek a belga szakaszok.

A 2020-as rally világbajnokság szezonzáróját, az Ypres Rallyt november 19-22. között rendezik meg.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából