Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A COVID-19 miatt ismét módosult a rally világbajnokság kalendáriuma. Idén már több versenyt is töröltek, és most bejelentették, hogy a Német Rally sem lesz megtartva.

A Német Rally 2002 óta szerepel a WRC programjában, a szervezők azonban most lemondták az eseményt. Németországban a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozások november végéig vannak érvényben, ami jelentősen megnehezítené a verseny lebonyolítását, emellett továbbra is a vírus visszaszorítása a legfontosabb.

A Német Rally törlése lehetőséget adott a Szardínia Rally szervezőinek, hogy három héttel korábban, október 8-11. között rendezzék meg a 17. Rally Italia Sardegna-t.

Az Olasz Autóklub (ACI) elnöke, Angelo Sticchi Damiani a következőket mondta: „Keményen dolgoztunk azon, hogy a 2020-as Szardínia Rally korábban kerülhessen megrendezésre. Nem volt könnyű megtalálni azt a dátumot, amely mindenkinek megfelel, és ami egy alkalmas időpont a verseny lebonyolítására is. Ez egy nagyon nehéz év mindenki számára, de az ACI mindent megtesz azért, hogy megtarthassuk a nemzeti és a nemzetközi versenyeket Olaszországban.”

A WRC módosított naptára:
Január 23-26. - Monte-Carlo Rallye
Február 13-16. – Svéd Rally
Március 12-15. – Mexikó Rally
Szeptember 4-6. – Észt Rally
Szeptember 18-20. – Török Rally
Október 8-11. – Szardínia Rally
November 19-22. – Ypres Rally

Fotó: fia.com

További híreink a rally világából