Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Østberg a Dirtfish-nek elárulta, hogy rosszul döntött, amikor 2015 végén elhagyta a Citroent, és az M-Sport-hoz igazolt.

A norvég pilóta 2014-ben csatlakozott a Citroenhez, és az ötödik helyen zárta a szezont. A következő évben Mexikóban, és Argentínában is a második helyen végzett a DS3 WRC-vel, a bajnokságban pedig a negyedik lett. Østberg 2016-ban úgy döntött, hogy visszatér korábbi csapatához, az M-Sporthoz, miután a Citroen az új C3 WRC fejlesztése miatt csak pár versenyen vett részt.

„Természetesen, ha visszatekintünk, mindig vannak dolgok, amiket másképp csinálnál.” –kezdte a norvég a Dirtfish-nek. „Megbántam, hogy 2015 végén elhagytam a Citroent, mivel lehetőségem lett volna maradni. Sajnálom, hogy akkor így választottam, de boldog vagyok, hogy 2018-ban visszatérhettem a francia alakulathoz és egy jó szezont teljesíthettem. Ugyan csak pár rallyn ülhettem be a kocsiba, de voltak jó eredményeink, és kellett egy kis idő, amire megszoktam a C3 WRC-t. Sokat dolgoztunk, és elégedett voltam azzal, amit a szezon vége felé elértünk. 2019-ben sajnos nem kaptam lehetőséget a WRC-vel, de azóta is a Citroen-család tagja vagyok. Nagyon jól érzem magam a csapatban, és ugyanazokkal az emberekkel dolgozhatok most is, mint amikor a WRC-vel versenyeztem. Fantasztikusak ezek a srácok, élvezem velük a közös munkát.”

Østberg jelenleg a WRC2-ben szerepel a Citroen C3 R5-tel, és vezeti a bajnokságot, de a jövőben szeretne visszaülni egy WRC volánja mögé.

„Az elmúlt három év alatt nagyon sokat fejlődtem. Úgy gondolom, hogy korábban nem voltam tisztában azzal, hogy milyen fontos is különböző rallykon versenyezni. Elkezdtem dolgozni magamon, hogy javítsak a vezetésemen, és a technikai tudásomon, hogy még versenyképesebb lehessek. Elégedett vagyok, mert úgy érzem, hogy hatalmas lépéseket tudtam megtenni. 2019-ben meg akartam mutatni, mire is vagyok képes, de sajnos nem kaptam lehetőséget a WRC-vel. Az R5-ös autóval való versenyzés lehetőséget ad számomra, hogy tovább fejlődjek, és hogy lépést tudjak tartani ezekkel a fiatal tehetséges pilótákkal.” –tette hozzá 32 esztendős pilóta.

Østberg a hétvégén rajthoz áll a rally Európa-bajnokság lettországi futamán, a Rally Liepāja-n, ezt követően pedig a rally világbajnokság következő állomásán, az Észt Rallyn (szeptember 4-6.) száll majd harcba az újabb WRC2-győzelemért.

További híreink a rally világából