Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egyre valószínűbb, hogy Sebastien Ogier 2021-ben is marad a WRC-ben a Toyota Gazoo Racing színeiben. A hatszoros világbajnok francia pilóta tavaly nyáron jelentette be, hogy a 2020-as szezon végén visszavonul, azonban most egyre közelebb van ahhoz, hogy meghosszabbítsa a szerződését a Toyotával.

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a rallyvilágbajnokság menetrendjét is. A szezon első három futamát még le tudták bonyolítani, azonban március óta több versenyt is töröltek, és a bajnokság majd csak szeptemberben indul újra az Észt Rallyval. Ogier úgy tervezte, hogy az idei lesz pályafutása utolsó szezonja a WRC-ben, azonban a kialakult helyzet miatt várhatóan 2021-ben is láthatjuk majd versenyezni a Toyota Yaris WRC-vel. A Toyota Gazoo Racing első embere, Tommi Mäkinen nem titkolja, hogy nagyon szeretné legalább még egy évig megtartani Ogiert, így már el is kezdte a tárgyalásokat a franciával.

„Elkezdtük az egyeztetéseket Sebastiennal, miután jelezte, hogy még egy évet szeretne velünk versenyezni.” –nyilatkozta Mäkinen. „Természetesen nekünk nincs semmi kifogásunk ez ellen, mivel ő az egyik legjobb pilóta, akivel valaha is dolgoztunk, és nagyon sokat tud segíteni a fiatal csapattársainak is. Japánban szintén nagyon örülnének a szerződéshosszabbításnak.”

Ogier a közelmúltban a Dirtfish-nek elárulta, hogy valóban érdekelné a folytatás: „A 2020-as év elég bonyolult, ezért úgy tervezem, hogy jövőre is maradok a WRC-ben. Jelenleg csak egyéves szerződésem van, de már elkezdtük a tárgyalásokat a csapattal.”

Elfyn Evans, Kalle Rovanperä, és Takamoto Katsuta helye jövőre is biztos a TGR-nél.

Ogier három forduló után vezeti a bajnokságot, míg csapata a Toyota Gazoo Racing a konstruktőri tabella éléről várja a folytatást.

A bajnokság állása:
1. Sebastien Ogier   62 pont
2. Elfyn Evans   54
3. Thierry Neuville   42
4. Kalle Rovanperä   40
5. Ott Tänak   38

1. Toyota Gazoo Racing WRT   110 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   89
3. M-Sport Ford World Rally Team   65

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából