Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A koronavírus-járvány miatt bekövetkezett kényszerszünet után, szeptemberben újraindul a rally világbajnokság. A módosított naptárban öt állomás szerepel, köztük egy új helyszín, Észtország.

A COVID-19 miatt kialakult nehéz helyzetben az FIA, a WRC promótere és a versenyek szervezői egy új naptáron kezdtek el dolgozni, amelyet ma nyilvánosságra is hoztak. Eddig három futamot tudtak megrendezni a 2020-as szezonban, a Monte-Carlo-, a Svéd-, és a Mexikó Rallyt. Az új kalendáriumban öt verseny szerepel. Szeptember elején Észtországban indulna újra a bajnokság, majd Törökország, Németország, Olaszország és Japán látja vendégül a WRC mezőnyét.

Észtország most először szerepel a rally világbajnokság programjában, és a WRC promótere megerősítette, hogy az Ypres Rally szervezőivel és a horvát autószövetséggel is folytatja a tárgyalásokat.

Az FIA rallyigazgatója, Yves Matton a következőket mondta: „Örülök, hogy bejelenthetem, hogy több hónapos tárgyalás után szeptemberben újraindul a rally világbajnokság 2020-as szezonja.  Észtország új helyszínként szerepel a programban. Biztos vagyok benne, hogy az Észt Autósport Szövetség, és a verseny szervezői mindent megtesznek majd, hogy az esemény mindenben megfeleljen a világbajnokság szabályainak. Az ACI (Automobile Club d'Italia) és a Szardínia Rally szervezői is kemény dolgoztak azon, hogy Olaszország is szerepeljen az idei naptárban. Nagyon boldog vagyok, hogy október végén versenyt rendezhetünk Szardínián. Ezeknek a fordulóknak az előkészületei már gőzerővel folynak, miközben figyelemmel kísérjük a COVID-19-cel összefüggésben lévő tömeggyűlésekre szóló rendeleteket. Nagyon csalódottak vagyunk, hogy logisztikai nehézségekbe ütközött az Argentin Rally megrendezése, különösen azért, mert az argentin autószövetség és a verseny szervezői is minden elkövettek, hogy ne kelljen törölni a dél-amerikai futamot.”

A WRC 2020-as módosított naptára:
Szeptember 4-6. – Észt Rally
Szeptember 24-27. – Török Rally
Október 15-18. Német Rally
Október 29 – november 1. – Szardínia Rally
November 19-22. Japán Rally     

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából