Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing fiatal tehetsége, Kalle Rovanperä biztos abban, hogy a következő szezonban még jobb tempóban tud majd autózni a Yaris WRC-vel bizonyos versenyeken.

A 19 esztendős finn pilóta idén mutatkozott be a Toyota Yaris WRC volánja mögött, és hamar belakta a kis méregzsákot. Rovanperä elégedett az eddigi teljesítményével, de a jövőben szeretne tovább gyorsulni.

„Sok helyen még jobb lehetnék.” –kezdte a WRC 2 Pro tavalyi bajnoka. „Voltak jó részeredményeim, és úgy érzem, hogy bizonyos helyeken kihoztam az autóból a maximumot, de vannak még pontok, ahol lenne min javítani. Remélhetőleg jövőre meg tudom majd mutatni, milyen tempóra vagyok képes. Vannak helyek, ahol többet kell vezetnem az autót ahhoz, hogy ráérezzek, miként viselkedik. A szezon kezdete előtt nem volt lehetőségünk sokat tesztelni, így volt, hogy csak a versenyeken tudtam kipróbálni a kocsit. Lesznek számomra új helyszínek és új szituációk is ebben az évben – ez a szezon a tapasztalatszerzésről és a folyamatos gyorsulásról szól. Kicsit meglepett, hogy milyen jól tudom kezelni az autót, azonban fontos, hogy minél többet tanuljak az idén, és hogy minél több kilométert menjek a Yaris WRC-vel.”

Rovanperä a Svéd Rallyn megszerezte WRC-s pályafutása első részsikerét a Power Stage-en. - Ezzel ő lett a WRC történetének ötödik legfiatalabb szakaszgyőztes pilótája (19 évesen, 4 hónaposan és 16 naposan). A futamot végül a harmadik helyen zárta, a bajnokságban pedig feljött a negyedik helyre.

A bajnokság állása három forduló után:
1. Sebastien Ogier   62 pont
2. Elfyn Evans   54
3. Thierry Neuville   42
4. Kalle Rovanperä   40
5. Ott Tänak   38

1. Toyota Gazoo Racing WRT   110 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   89
3. M-Sport Ford World Rally Team   65

Fotó: redbull.com

További híreink a rally világából