Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ugyan továbbra is bizonytalan a 2020-as rally világbajnokság folytatása, Ott Tänak bejelentette, hogy rajthoz áll az észtországi Viru Rallyn egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

Az észt rallybajnokság július 4-én a Viru Rallyval folytatódik. A Rakvere központú viadalon hét vegyes felületű szakaszt kell majd abszolválniuk a versenyzőknek, ami összesen 88.4 kilométernyi versenytávot jelent. Az észt szurkolók legnagyobb örömére az eseményen rajthoz áll a Hyundai Motorsport pilótája, Ott Tänak is. A 2019-es világbajnok számára nem lesznek ismeretlenek ezek a szakaszok, ugyanis ez lesz a hetedik alkalom, hogy elindul a Viru Rallyn. Az utolsó két alkalommal (2009-ben és 2013-ban) a második helyen végzett egy N csoportos Subaru Imprezával (a Ford Focus RS WRC-vel indul Georg Gross mögött), azonban idén már esélyes lesz a győzelemre, ugyanis egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel vág neki a távnak.

„Örülök, hogy lehetőségünk lesz visszatérni a Viru Rallyra a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.” –kezdte Tänak. „Különösen azért jelent sokat számomra ez a verseny, mert hazámban, Észtországban zajlik. A hónap elején teszteltünk Finnországban, és most az lesz a célom, hogy felvegyem a ritmust, és visszarázkódjak a versenyzésbe. A Virumaa-i szakaszok mindig nagy kihívást jelentenek, és most pontosan erre van szükségünk. Pályafutásom kezdetén sokat voltam a kehalai rallypályán, és már nagyon várom, hogy visszatérhessek ide az új generációs WRC-vel.”

Tänak a Viru Rally után az olaszországi Rally di Alba-n (2020.08.01-02.) is részt vesz a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött. Ezen a viadalon csapattársa, Thierry Neuville szintén elindul majd a Hyundai World Rally Car-jával.

Fotó: redbull.com

További híreink a rally világából