Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Motorsport Világtanács (WMSC) a koronavírus-járvány miatt teszttilalmat rendelt el az elmúlt hónapokban a WRC gyártói számára, azonban június 1-jétől ismét tesztelhetnek a csapatok. A Toyota Gazoo Racing hazai pályán, Finnországban próbálgatja a Yaris WRC-t ezen a héten.

A hét első napján Kalle Rovanperä ülhetett be a Toyota Yaris WRC volánja mögé, kedden pedig már Sébastien Ogier terelgette a kis méregzsákot. - A hét folyamán még Elfyn Evans is felveszi majd a bukósisakját. A csapat első embere, Tommi Mäkinen szerint ez a teszt egy remek alkalom a pilótái számára, hogy visszarázódjanak a versenyzésbe.

„Jó, hogy ismét mehetünk.” –kezdte Mäkinen. „Sok idő telt el a Mexikó Rally óta, különösen a pilóták számára. Azt akartuk, hogy az összes versenyzőnk autóba üljön ezen a teszten, csak azért, hogy emlékeztessük őket, miről is szól a versenyzés. Van pár új alkatrész is, amit kipróbálunk a teszten.”

A Toyota Gazoo Racing közben bejelentette, hogy 2021-ben még nem vetik be az új Yaris WRC-t, így jövőre is a jelenlegi autóval fognak szerepelni a rally világbajnokság futamain.  

„Úgy tervezzük, hogy tovább fejlesztjük a jelenlegi Yaris WRC-t 2021-re. A COVID-19 járvány kitörése előtt sok értékes információt szereztünk a teszteken, amikor a GR Yarison és az új WRC-n dolgoztunk. Most ezeket az adatok felhasználva fogjuk az új kocsit fejleszteni a 2022-es előírásoknak megfelelően.” –áll a TGR nyilatkozatában.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából