Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2002 után idén ismét helyet kapott a Szafari Rally a WRC naptárában, azonban a szervezők most bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad az esemény.

A kenyai verseny eredetileg július 16-19. között látta volna vendégül a WRC mezőnyét, azonban a szervezők pénteken kiadott nyilatkozatából kiderül, hogy az esemény csak jövőre lesz megtartva. - A pontos dátumról egyelőre nem érkeztek információk. A döntést a kenyai kormány, a FIM és a WRC promótere közösen hozták meg a COVID-19 járványra hivatkozva. Nem a Szafari Rally az első verseny, amely elmarad 2020-ban. A Portugál Rally szintén a koronavírus-járvány áldozata lett, míg a Chile Rallyt politikai okok miatt törölték.

„Folytatjuk az előkészületeket a versenyre, és már nagyon várjuk, hogy jövőre fogadhassuk a pilótákat, a csapatokat és a rajongókat Kenyában.” –árulta el Amina Mohamed, a kenyai Kulturális, Örökségi és Sportminisztérium kabinetvezetője. „Nem volt egyszerű meghozni ezt a döntést, de tisztában vagyunk a jelenlegi globális helyzettel. A szervezők továbbra is azon lesznek, hogy egy világszínvonalú eseményt tudjunk lebonyolítani. Jól haladunk a nakurui szervízparkkal, és már elkészítettük az esemény biztonsági tervét, az útvonalterveket, valamint a kiegészítő előírásokat.”

A bajnokság a Mexikó Rally után félbeszakadt, és várhatóan csak augusztusban, a Finn Rallyval folytatódhat majd. Három forduló után Sébastien Ogier áll az élen, megelőzve csapattársát, Elfyn Evanst, és a Hyundaios Thierry Neuvillet.

A bajnokság állása:
1. Sébastien Ogier   62 pont
2. Elfyn Evans   54
3. Thierry Neuville   42
4. Kalle Rovanperä   40
5. Ott Tänak   38

1. Toyota Gazoo Racing WRT   110 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT    89
3. M-Sport Ford World Rally Team   65

További híreink a rally világából