Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier tavaly nyáron bejelentette, hogy a 2020-as szezon végén visszavonul. A franciák hatszoros világbajnoka most a Red Bull Motorsport-nak elárulta, hogy lehetségesnek tartja, hogy 2021-ben is ott legyen a WRC mezőnyében.

Ogier a márciusi Mexikó Rallyt az élen zárta, amivel átvette a vezetést a bajnokságban. A koronavírus-járvány miatt a sorozat több fordulóját is elhalasztották, vagy törölték. A francia Mike Chen-nek adott interjút a Red Bull Motorsport Instagram oldalán.

„Úgy terveztem, hogy ez lesz az utolsó szezonom, de a jelenlegi helyzet arra késztetett, hogy átgondoljam a döntésemet.”  –kezdte a hatszoros világbajnok, Sebastien Ogier. „Természetesen minden nap nagyon hiányzik a versenyzés, azonban most vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is. Remélem, hamarosan normalizálódik a helyzet, bár kétlem, hogy minden olyan lesz majd, mint régen. Szeretnék már versenyezni, és folytatni a közös munkát a Toyotával. Eddig jól alakult a szezon számunkra. Jelenleg nagyon sok a bizonytalanság, és senki nem tudja, hogy mi fog történni. Amennyiben nem indítják újra a bajnokságot, és nem lesz elég versenyünk, akkor esélyesnek tartom azt, hogy maradjak még egy évet a WRC-ben. Ez egy elképzelhető lehetőség, azonban ha folytatódik az évad, akkor már más lesz a kérdés.”

Kétségtelen, hogy Tommi Mäkinen és az egész Toyota Gazoo Racing csapata nagyon örülne, ha Ogier jövőre is a Toyota Yaris WRC-vel szerepelne a bajnokságban.

A bajnokság állása a Mexikó Rallyt követően:
1. Sebastien Ogier   62 pont
2. Elfyn Evans   54
3. Thierry Neuville   42
4. Kalle Rovanperä   40
5. Ott Tänak   38

1. Toyota Gazoo Racing WRT   110 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   89
3. M-Sport Ford World Rally Team   65

Fotó: @sebastien.ogier

További híreink a rally világából