Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A koronavírus-járvány miatt az Argentin-, a Portugál-, a Szardínia-, és a Kenya Rallyt is elhalasztották, a Finn Rally sorsáról pedig majd júniusban döntenek.

A finn kormány bejelentette, hogy az 500 fősnél nagyobb tömegrendezvények megtartására vonatkozó tilalom hatályát július végéig meghosszabbítják. A Finn Rally szervezője, az AKK Sports Ltd. megerősítette, hogy folytatják az előkészületeket az augusztusi WRC eseményre, de csak júniusban fognak dönteni arról, hogy meg tudják-e tartani a tervezett időpontban a Jyväskylä-i környéki futamot.

„A finn kormány által hozott intézkedések nem befolyásolják az augusztus 6-9. közötti Neste Rally Finland megrendezését, így az AKK Sports Ltd. folytatja az előkészületeket, miközben figyelemmel kíséri a helyzet alakulását. A rally világbajnokság finn fordulójának megszervezését más országok COVID-19 helyzete is befolyásolja, amelyeket a szervezet szintén nyomon követ. A finn kormány legközelebb júniusban vizsgálja majd felül a nemzeti helyzetet. Az AKK Sports Ltd. a rendezvény szervezőjeként a legfelelősségteljesebben jár el, figyelembe véve a szurkolók, a versenyzők, a támogatók, és más érdekelt felek igényeit – anélkül, hogy bárki egészsége és biztonsága veszélybe kerülne.” –áll az AKK Sports Ltd. közleményében.

Fotó: nesterallyfinland.fi

További híreink a rally világából